Samen leren in de Wijk als Koploperinitiatief

Samen leren in de Wijk als koploperinitiatief

Op maandag 2-12-2019 is Samen leren in de Wijk uitgeroepen tot koploperinitiatief 2019. Dit Koploperinitiatief geeft antwoord op arbeidsmarktvraagstukken: Hoe vergroten we het werkplezier? Hoe spelen we in op de vergrijzing en uitstroom van personeel? Door leren en ontwikkelen op een leuke manier en natuurlijk te laten verlopen worden medewerkers geboeid en verbind je deze aan een organisatie en wijk. De collega in opleiding krijgt de kans een mbo-diploma of certificaat te behalen in een flexibel maatwerktraject.

Tijdens de opleiding heeft de collega in opleiding namelijk zelf de regie in handen over het ontwikkelproces. Zo wordt de organisatie geprikkeld om bestaande structuren te herzien. Dit heeft een positieve invloed op de ontwikkeling naar een lerende organisatie.  In de praktijk blijkt dat de aanwas van collega’s in opleiding vlot verloopt; er is veel belangstelling voor deze manier van leren en ontwikkelen. Dit heeft tot gevolg dat het aantal opleidingsplaatsen uitbreidt en er meer goed opgeleide zorgmedewerkers beschikbaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »