De ontdekkingsreis van Odette

Foto door Maël BALLAND via Pexels

Mijn naam is Odette en ik ben coach van Leergemeenschap Breedonk, Surplus in Breda. Dit doe ik nog niet zo lang. Net als elke CIO zoek ook ik mijn weg binnen” Samen leren in de Wijk” en in mijn leergemeenschap. Ik mag hier elke maand een blog over schrijven.

Bij de eerste coach werkplaatsen voelde ik mij wat tekort schieten. Nieuwe CIO’s die ik welkom wilde heten –  CIO’s die al een maand (of twee) eerder waren begonnen, maar nog wel afwachtend naar mij keken – CIO’s die weer wat langer geleden gestart waren en die ik zeker ook aandacht en ondersteuning wilde bieden…HOE DAN? Hoe kon ik iedereen van dienst zijn? Met rode wangen hielp ik iedereen zo goed mogelijk en was ik op alle plaatsen tegelijk.

Ik ging op onderzoek uit… Hoe deden mijn collega’s dat? En het antwoord was zo eenvoudig: SAMEN LEREN IN DE WIJK. Hoe vaak ik de term al uitgesproken had, vol passie had uitgelegd, dacht dat ik het best goed door had. Hoe was het mogelijk? Het was nog niet écht doorgedrongen dat dit ook de bedoeling was.

En dus het roer om. Ik hoor mijzelf vragen.. ‘Goh, als jij dat nu al heb gedaan, zou jij dan aan’… of ‘Wie zou kunnen helpen met…’ Of ‘Wil jij mijn expert zijn in…’. Met vallen en opstaan hoor, ik ben nog lerende!

Maar maandagochtend was ik door omstandigheden een uur later. Gehaast liep ik naar de ruimte om tot mijn grote verassing te ontdekken dat ik prima gemist kon worden. CIO’s waren in kleine groepjes achter de laptop bezig. Ideeën werden uitgewisseld, ervaringen verteld, opdrachten uitgelegd…. Samen Leren! Wow ik was overbodig.

 

Tot de vraag kwam over inloggen in systeem X… Zo blij met deze nieuwe website! Dat staat er vast op!

Groet, Odette

 

Odette Nuijten
Adviseur Leren & Ontwikkelen

Odette Nuijten

Ik ben van oorsprong docent omgangskunde. Dus thema’s rond communicatie, samenwerken en begeleiden passen goed bij mij. Ik probeer zo goed mogelijk de student tot leren aan te zetten. Ik begeleid sinds 2002, eerst als docent Kellebeek College, later als praktijkopleider/coach bij Surplus studenten bij het leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »