De Wensambulance in de Fendertshof

Langzaam stromen de deelnemers van de bijeenkomst voor de Wensambulance binnen. Een leuke gevarieerde groep deelnemers sluit aan en de bijeenkomst kan beginnen.We worden begroet door Peter, een vrijwilliger van de Wensambulance die vol passie weet te vertellen van zijn ervaringen.

Peter begint zijn verhaal;
Er verschijnt een e-mail in de mailbox van de Wensambulance. Het is een verzoek om een terminaal zieke man naar het graf van zijn te vroeg overleden dochter en vrouw te brengen. De tekst kwam niet van zomaar iemand, maar van zijn kleindochter die haar opa graag nog zijn laatste wens in vervulling wilde brengen. Haar opa wilde graag nog een bloemetje brengen naar de graven om nog eenmaal afscheid te kunnen nemen. Nadat het verzoek naar verschillende vrijwilligers is gestuurd en bij de juiste mensen terecht is gekomen gaan ze op pad. Met gepaste snelheid reist de Wensambulance met de man aan boord, zodat ook deze meneer zijn laatste wens in vervulling kon gaan.

Zo komen er meer verhalen naar boven; Een mevrouw die graag nog een keer naar het strand wilde gaan met haar partner. Maar ook een schaapsherder die nog één keer afscheid wilde nemen van zijn kudde schapen. De schapen stonden een stuk verderop en daar konden ze helaas niet bij komen. De meneer floot en de volledige kudde kwam aan zijn bed staan. Ervaringen die hem altijd bij blijven, maar hem ook zeker inspireren om dit te blijven doen.

Ook de Collega’s in opleiding zijn duidelijk onder de indruk van de verhalen van Peter en een CIO mag zelfs een stukje meerijden in de Wensambulance.

Wil jij meer weten over de Wensambulance? Ga dan naar www.wensambulancebrabant.nl

Ieder mens heeft een laatste wens

WensAmbulance
Brabant

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »