Wijkzusters Judith Kouters trekt met haar elektrische bakfiets langs tientallen huizen in Zevenbergen en Langeweg

Wijkzusters Judith Kouters trekt  met haar elektrische bakfiets langs tientallen huizen in Zevenbergen en Langeweg. Al bijna tien jaar is ze samen met haar collega (naam collega) aanspreekpunt voor zorg in de twee dorpen. “Je bouwt echt een band met mensen op, doordat je vaak op bezoek gaat. Sommige cliënten ken ik al jaren.” En dus is het ook veel heftiger, als iemand dan het coronavirus krijgt.

Ook bestaat er in deze crisis de angst dat mensen te lang met klachten blijven lopen. “We houden onze patiënten goed in de gaten. Toch zullen er ook kwetsbare mensen zijn, die niet naar de huisarts of wijkzuster gaan”, denkt Judith. “Als iemand een klein wondje krijgt, maar daar heel lang mee blijft lopen, kan het toch een lelijke plek worden. Met alle gevolgen van dien.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »