Carina van Ginneken – Luijken

Cio-begeleider

Mijn naam is Carina van Ginneken en ben in 32 jaar in dienst bij surplus als verzorgende in de thuiszorg. Vanaf 2010 heb ik problemen met belasting van mijn rug. Na 2 hernia operaties en in 2014 een Neuro stimulator te hebben ontvangen viel ik telkens na enige tijd weer in het ziekte verzuim. Mijn wereld was heel erg klein geworden. Wel wilde ik betrokken blijven bij mijn werkomgeving  zodat ik vrijwillig wat administratieve handelingen ging uitvoeren op de werkvloer. En later ging ik met een Cio ( collega in opleiding) meerijden met haar route.

In sept 2019 zou ik doorverwezen worden naar Uvw. Maar in begin van het jaar 2019 jaar kreeg ik van de integratie deskundige binnen Surplus een uitnodiging om in gesprek te gaan met rayon manager voor een nieuwe werkvorm binnen intramurale zorg. Deze werkvorm  werd de rol als CIO ( Collega’s in opleiding of collega in ontwikkeling) begeleider binnen de Zeven schakels. Hierdoor kwam ik uit het ziekte verzuim en had ik weer een doel en uitdagingen binnen Surplus. Na 32 jaar werkzaam geweest te zijn als verzorgende kan ik nu mijn kennis en werkervaring blijven delen, en gaat deze niet verloren.

Vanuit de Extra gelden die vrijgekomen zijn vanuit de politiek heb ik de kans gekregen om uit het ziekte verzuim te komen. Mensen in de Zorg behouden voor de Zorg. Ik hoop dat deze extra gelden blijven bestaan omdat ik merk aan de Cio s en werkbegeleiders dat ze deze ondersteuning nodig hebben.

Mijn rol als cio begeleider zorgt ervoor dat de begeleiding capaciteit vergroot word zodat er meer mensen opgeleid kunnen worden.

Door de werkdruk in de zorg schiet de tijd voor goede begeleiding aan Cio tekort. Door onze rol van cio begeleider kunnen wij cio en collega ondersteunen bij het opleiden van nieuwe collega’s. Het doel hiervan is

Voorkomen van uitval van studenten

Kwaliteit van de opleiding waarborgen en daardoor ook kwaliteit van de zorg.

Collega’s ontlasten, ondersteunen en begeleiden in het creëren van een veilig leerklimaat.

Samen leren in de wijk verder door ontwikkelen binnen Surplus samen met de coach Lian, dit doen we door collega’s te stimuleren om deel te nemen aan werkplaatsen.

Wij hebben het zo georganiseerd dat cio ons kunnen vinden via een app. Hierdoor kunnen wij snel op een begeleiding vraag van een cio reageren. Cio die geen vragen stellen gaan we langs om te vragen hoe het met ze gaat. We merken dat cio en collega’s ons steeds meer weten te vinden, en we krijgen positieve reacties.

 

Hierdoor vergroot Surplus de kans voor mensen om in de zorg te komen werken en collega’s in de zorg te behouden waaronder ikzelf. Dus ik ben heel dankbaar dat ik vanuit de extra gelden daar een steentje aan bij kan dragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »